Followers

Friday, September 17, 2010

Cuti raya dah habis...

selama 2 minggu sekolah bercuti,..maka aku pun turut meraikan percutian ini dengan pelbagai agenda lain..selain tugasan sekolah...Menyambut hari raya..agenda utama yang sudah selesai..alhamdulillah raya kali lebih bermakna...bagi diri ini..biarlah aku sendiri yang maklum...
Kenduri pun banyak juga...cuti yang agak lama ini boleh le diadakan kenduri,..macam2 jenis kenduri..kahwin, bertunang, dapat baby..open house...sampai tak mampu nak hadir..
agenda lain ialah kemaskan semula rumahtangga yang agak kelam kabut sebab pelbagai agenda..ada makan2 sekeluarga...pinggan mangkuk nak kena disimpan semuala...
Esok hari terakhir cuti...ahad..19 September bermula lah sesi baru sekolah setelah bercuti...akhir2 tahun ni ada banyak exam...dah mula le tugas sebagai seorang guru...apa2pun amat gembira...setelah cuti berlalu..dan agenda yang paling penting dalam hidup ialah mengimarahkan Syawal sebagaimana Ramadhan yang berlalu sudah..satu cabaran yang amat besar..ialah berpuasa 6 hari..maklum je..ramai yg tak puasa...kat rumah nak kena masak...apa2pun aku akan cuba mengajak anak2 berpuasa bersama...supaya mereka terbiasa dengan puasa 6...aku dulu masa kecik2 tak tahu pun apa puasa 6..soa aku kena terapkan pada generasiku supaya mereka lebih tahu..insyaallah.
Agenda hidup tak mungkin selesai..pasti silih berganti..harapanku aku reda dan bersedia melaksanakan apa sahaja agenda yang perlu sebagai insan ciptaan Allah..Amin.

2 comments:

Werdah said...

Salam CT.

Masih belum terlewat agaknya untuk kak ucapkan selamat hari raya.. semoga Allah menerima amalan kita.. amiin

Selamat bertugas semula.

Anonymous said...

Salam.

Selamat bertugas semula. semoga berjaya dan aman bahagia.

Blog ini untuk semua....

Mai la pakat sumbang bahan atau info ke...cerita ke, foto ke, resepi ke....sama-sama manafaatkan teknologi untuk kebaikan. welcome!

kucing pun pandai marah beb..he he