Followers

Wednesday, December 19, 2012

Kisahku di Durian Tunggal Melaka...Rawatan Batu Hempedu.

Pengalaman yang menarik ini ingin kukongsi bersama...rawatan alternatif untuk membuang batu hempedu..,samada nak percaya atau tidak terpulang la...namun bukti berupa 2 butir batu ada padaku...


Pagi 17 Disember 2012 - Selepas solat subuh aku dan suami bergegas ke rumah Haji Jamil. Anak-anak berehat je kat homestay. Bila sampai je jam 7.00 pagi,..dah ramai orang beratur menunggu giliran...aku terus ke kaunter untuk mengesahkan nombor giliran yang terlebih dulu diambil semalam. Bernasib baik,..10 minit menunggu aku dibenarkan masuk,.alhamdulillah.

Inilah kaunter tempat mengambil nombor giliran. Rawatan bermula jam 6.00 pagi.

Tuan haji Jamil bertanya masalahku,..lantas aku beritahu hempeduku berbatu...dia lantas meminta kebenaranku untuk memegang perutku di sebelah kanan,..disapunya sedikit lotion,,rasa sejuk dan pedih sedikit,...tiba-tiba dia memberiku 2 butir batu...haa..inilah rupa batunya...



Air jampi...kena minum banyak air.
Bayaran untuk rawatan ini,...sebenarnya agak mahal...namun kita mempunyai pilihan,.sekiranya ingin ubat ektra..kenalah bayar lebih sedikit..lebih kurang RM100 macam tu..namun macam aku..aku just ambil air je dan sedekahlah setakat keihklasan....

Info ke rumah Haji Jamil..

1.   BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)
  
Kami sekeluarga ke rumah Tuan Haji  Jamil di Kg Gangsa , Durian Tunggal Melaka. Kami ikut lebuhraya Utara-Selatan. Kami keluar melalui exit 231 Ayer Keroh.  bayar tol ikut lorong kiri Exit ke Durian Tunggal nampak signboard Batu Berendam ambil kiri Masuk ke highway Batu Berendam. Sebelah kiri PLKN. Terus jumpa muzium automatif dan Pusat Simpanan Kenderaan Berat. Jalan terus nampak simpang empat ada lampu isyarat Ambil Lorong kanan ...bila lampu hijau rapat kiri Lebih kurang 100 meter akan nampak bus stop dan kedai nasi ayam Ada signboard Kampung Gangsa...masuk lorong tu ada akan nampak bungalow biru 2 tingkat Tak boleh masuk kereta yer...leh park kereta kat sebelah bungalow tu RM2 ajer Jalan masuk ke rumah tuan Hj Jamil lebih kurang 200 meter dan melalui celahan rumah penduduk...

Untuk yang bermasalah seperti aku,..bolehlah mencuba..samada berkesan atau tidak kenalah buat scan dulu..pada masa entri ini ditulis,,aku belum berkesempatan untuk membuat scan..namun aku berharap dan berdoa agar masalah aku sudah berakhir...in Syaa Allah....kita hanya berusaha.

66 comments:

Zainudin said...

saya akan try ni. terima kasih share info ni. saya kena batu karang dan sakit dia sgt2 azab. terima kasih.

siti ajar bt yaakob said...

Salam...tuan. bole cuba...mana tahu sukses dan diizinkn allah..bg saya yang sudah berusaha..tetapi a
Takdirnya selepas tu kena buat operation juga sudahnya..sekarang..alhamdulillah

Miss Nina said...

kalau kita tak pasti ada batu ke tak, tapi slalu sakit perut, dia bole tlg cek tak

iemashahani said...

Tumpang tny...puan masih lagi kne operate ke biar pun lpas wat rawatan?? Kalo betul, atas sbb ape ye operation tu di buat???

iemashahani said...

Atas sbb pe ye kne operate juga??

~HATI KECILKU..~` said...

Sy dh try g berubat dkt sne...alhamdulilah dh xde sakit lgi..doc ckp kne wt opration toi slps g bubt kt tmpt hj jamil ni xsakit lagi...smpi skrg xwt scan lagi...

~HATI KECILKU..~` said...

Salam...sy dh pergi berubt di sane...mmg btl..mmg bkesan...doc sruh wt opration tpi sy cube ikhtiar lain search kt goole tbce perubatn batu karng...sy pergi mse tu mmg sh xthn skit yg amat sngt..tpi lps bjumpa dgn hj jamil alhamdulilah ok smoi skrg..lim sde g scan lgi...

~HATI KECILKU..~` said...

Sy dh try g berubat dkt sne...alhamdulilah dh xde sakit lgi..doc ckp kne wt opration toi slps g bubt kt tmpt hj jamil ni xsakit lagi...smpi skrg xwt scan lagi...

Stickerock said...

Semalam saya bawa bapa mertua pergi berubat kat sana..mmg ramai...cina,india, melayu, bangla dan nepal semua ada....so sesiapa yg teringin nak datang sana, saya dah setkan coodinat GPS tepat rumah rawatan ni (3.122369, 101.600741)..

Anonymous said...

22.6.2013... saya berjumpa dgn hj jamil. Dua biji dah keluar.... hj suruh dtg semula sbb ada 1 lg yg lebih besar belum keluar. Mcm magik.. Sambil berdiri hj sapu krim dan... terkejut tgk saiz batu yg keluar. semoga allah panjangkan umur hj jamil supaya dapat menolong lebih ramai lagi yang bermasalah. Allah beri kelebihan buatnya untuk membantu orang lain. Tanpa beritahu dia, dia ckp ada 3 biji sama seperti hasil ultrasound.... Punyalah ramai manusia dr pelbagai bangsa.... bangla pon ada. Cal dulu untuk temujanji. Kalau tidak jenuh nak tunggu giliran. Walaubagaimana pun bg warga emas dan yang berkerusi roda tetap diutamakan....

siti ajar bt yaakob said...

sahabatku semua,..alhamdulillah,.jika diizinkan Allah semuanya akan dipermudahkan..namun bagi saya wlupun saya sudah berikhtiar dan berusaha serta terbukti batu sudah dikeluarkan oleh Tuan haji Jamil,...sebulan selepas itui saya diserang oleh serangan yang hampir maut,..terus check kat emergency..terus buat operation...terus dibuang hempedu...batu yang dikeluarkan oleh haji jamil dan doktor ternyata berbeza,..kini saya bersyukur wlupun hempedu saya sudah tiada...kehidupan saya kembali normal..tidak lagi ada serangan sakit seperti dulu...terserahlah kepada Allah..

Aruza Yuszra said...

assalam... jadi ubat tradisional tu x berjaya la ye... sy baru nak bawa mak sy ke sana...

Aruza Yuszra said...

assalam... nak tny... jadi sekarang ni ubat tradisional tu x berjaya ye...

Anonymous said...

salam, saya juga one of pesakit batu karang ..rsanya 2 tahun lepas ada berubat di Melaka ni..and benar ada batu yang keluar ..bila digosok2kan di pinggang...dan kuar batu yang ada berduri sikit2...patutlah sakitnya menyucuk2 ...tapi lepas tue kena berpantang...alhamdulliah sehat...and bila dr buat scan..memang x da..tapi kali ni nampaknya mcm sakit balik...insyallah nak gi try berubat...dah buat scan ngan dr di hospital katnnya ada batu ditempat yang sama..tapi "kecil je"... emm bila tanya dr mcm mana batu karang boleh terjadi semula...katnya.."kurang minum air kosong", terlalu banyak makan "kacang tanah"...emm myb stiap orang bebeza kot...wallahualam..apa2 pun kita berikhtiar..yang menyembuhkannya hanyalah Allah...

BeautyBag said...

suami disahkan kena batu karang di hempedu sebesar 0.95cm. Doc ckp saiz batu agak besar dan perlu dibedah. Minta pendapat rawatan yg mana lebih selamat samaada alternatif or pembedahan di hptl?? Hati kecil lebih kepada rawatan di durian tunggal ni...

azamiothman said...

Asalam
Terimakasih artikel yg berguna buat saya yg sedang dalam delima untuk operate or cari alternative. .
Tq dan Wsalam dari wad aras 10 PMC Melaka

Anonymous said...

Saya pernah mendengar cerita daripada beberapa orang jirannya. Hj Jamil mengubat dengan bantuan jin. Ntah batu apa2 yang diberikan kepada kita dikatakannya batu karang yang dikeluarkan. Dalam masa 40 hari kalau doktor scan memang takda dah batu tu sebab dilindungi oleh jin. Kuasa jin hanya 40 hari sahaja selepas tu batu tu akan ada balik dan kesakitan akan berulang. Wallahuaklam

Abdullah zulkefli said...

Salam kpd semua pembaca blok ct ni, sy nk bekosi 1 crta tntg bomoh Hj jamil Durian Tungal sy jga bekas pesakit bt karg dlm buah pingng sy pernah jga cuba ingin beubt dgn Hj jamil ni tapi nsib sy krg baik sy beusha kermhnya pda thn 2012 bila smpi kt rmh Hj wktu brbt 5 mint lgi nk hbis tpi tuan rmh bgi tau Hj dh kuar sy besush pyh dtg dri jauh apakn dya sia-sia dh lh sy drive sdri hnya allah yg tau betpa hmpa rasa hti yg beria-ia nk smbuhkn skit sy ni tpi sy befkr mkn apa yg tejdi ada hikmahnya sy tk ada pilihan lain hnya kehospital tmpt sy pernh msuk wad dlu sy menyerah. Disni bermula crta tntg bomoh Hj Jamil sy ketahui sy dimsukn kewad semula sb buah pingng sy dh mla bengkak msa dlm wad ada seorg peskit bt krg disblh sy yg bru lps opret sy sdri tekjut bla dia tjukn kpd sy btu krg tu sebsr tlur ayam btpa sy tegamam bila melihat sdri dgn mta kepla didpn mata crta bt krg ni yg bnr-bnr terjdi mksd sy ianya besr n bentuk septi tlur ayam sy pn bebual pnjg tntg sakit bt karg nya hingga jdi sebsr tu dia certa bethn dlu drmh Hj jamil tulh tmpt dia brbt dh jdi mcm sdra sdri n dh beribu duit hbis dia sdri x sangka rupanya slma ni dia berubt cuma utk prgi hilangkn sakit saja tapi bt karg yg dikluarkn Hj jamil tu hnyalh silapmata je kt rmh dia simpn bt karg yg diklur oleh Hj jamil adalh segengam agaknya nk jdi crta 1 hari dia kena sakit yg teramt sgt hnga x blh buang air kcil dia dimsukkn kewad hstl bsr dktor sahkn yg bt karg dlm pndi kncg dh block sa,ur kencing emergec buat opret n kini dia sihat walafiat dlm crta ni sy pn besyukur sb apa yg sy lalui ada hikmahnya n bt karg sy pn dh hilang dgn mengamalkn ubt moden n tradisional kpd smua pembca sy mohn jdikn crta ni sbgi 1 tauladan sy tidak sekali-kali melarang atau menghalang utk semua pesekit bt karg yg ingin cuba berubt dgn Hj jamil durian tungal ni tapi fikir-fikirknlh cuma sy pesan jika ada sesiapa yg dh beubt pergilh scan n cek btul-btul msh ada x bt karg yg diklurkn Hj jamil tu sekian trma ksh.

Beauty & Wellness Product said...

kalo x serasi dgn ustaz jamil bole try Shaklee sbb saya mmg tak serasi dgn ustaz ni dan alhamdulillah setelah makan Shaklee dah ok sikit..kalo x dulu nak makan steak pun x bole

siti ajar bt yaakob said...

Untuk semua yang respon terhadap entry ini,..suka saya nyatakan bahawa setelah saya berikhtiar ke rumah Tuan hj jamil,.dalam tempoh sebulan selepas itu saya diserang semula dengan lebih sakit...saya akhirnya menjalani pembedahan untuk membuang hempedu setelah disahkan oleh doktor pakar bahawa hempedu saya sudah bengkak..wallahuaklam..

Anonymous said...

assalamualaikum,, dngar2 dari berita org tentang tempat rawatan ini,mcm x berapa percaya.. ada org mengesyorkan p wat rawatan di situ,,Alhamdulillah setelah bapa saya mncuba brulh bpa saya ykin dgn rwtan Haji Jamil pada hari ini..Terima Kasih Allah..krna batu karang pd buah pinggang bpa sy telah brjaya dikeluarkan,,

shah

Anonymous said...

sy dah cuba situ..tapi batu tetap ada dan kena ESWl kat hospital

Anonymous said...

dah try tak berjaya

john james said...

saya ada bawa abg saya kesana dan skarang dia terus pulih

Anonymous said...

sy rasa ni betul sb sy ada bt hempedu dah berubat di kota kemuning dan kemudian di sekinchan seperti maklum sy sakit balik dlm 2bln lps rawatan.akhirnye msk hospital terpaksa buang hempedu.byk abis duit.

wakrem said...

As salam & slam sejahtera.

saya adalah seorang pesakit batu karang 2 tahun lalu.
saya disahkan oleh doc ampang puteri bahawa terdapat batu karang diantara pundi kencing & buah pinggang. imbasan CT Scan untuk lebih detail. sakitnya Allah sahaja yang tahu.
Bila doc bagi tau kosnya melebihi rm10k & insuran kerja pula hanya rm7k. maka apakan daya, alternatiflah jawabnya.
Mr Google menemukan Hj Jamil. dia mengeluarkan 3 biji sebesar biji saga. dia bagi tau yang buah pinggang saya telah bengkak. sememangnya doc pun cakap sebegitu.
saya tidak pergi sekali. jumpa dia 3 kali dalam masa 3 bulan. Alhamdulillah sampai sekarang saya buat 6 bulan sekali & tiada lagi sakit yang amat sangat seperti dahulu.
kawan sekerja pula batu karang didalam hempedu. pernah di operate 2 kali di HUKM namun tidak habis semuanya. dia berulang berubat dengan hj jamil setiap bulan tanpa jemu. alhamdulillah sampai sekarang dia sihat.
kita kena tawakkan kepada Allah swt kerana Allah yang mendatangkan penyakit & Allah juga yang menghilangkannya. kepada yang tak berjaya anggaplah tiada keizinan dari Allah swt.
hj jamil hanya penyebab tapi segalanya dari izinNYA.
wallualam

Suriyani Abas said...

salam puan,

boleh saya daoat no contact untuk homestay kat situ. saya bercadang nak bawa mak dan abah saya pergi berubat di Durian Tunggal. Harap dapat bantuan daripada puan.

terima kasih.
Suriyani

siti ajar bt yaakob said...

Salam. .suriyani..maaf lambat reply. .mmm saya tak da simpan .no phone homestay kt durian tunggal tu..tp puan boleh cari kt area tu banyak penginapan yang ada. .in sya Allah.

Anonymous said...

Aslmkm; kawan saudara tu kena operate 2 kali kat hukm? Biasanya doktor terus buang hempedu Dgn skali operate je tu...

rosie said...

Salam..kak siti..sy juga dlm dilema samada nk buang hempedu atau berubat dgn hj jamil. Bila baca entry yg dia gunakan bantuan jin,sy dh jd was2 lah pulak..nk pergi ke tak...

Azmi said...

2 tahun yg lepas saya adalah pesakit batu karang, mula2 pergi hospital ultrasound dan CT Scan ada 3 biji dan untuk operate kat hospital swasta kos nya masa tu lebih kurang 15 ribu, disebabkan rasa takut dan tak ada duit saya cuba kt Hj Jamil, setiap miggu pergi sana berulang dari Sg Buloh Selangor, bila cabut batu sakit hilang, tapi bila sembahyang sakit tu datang balik perlahan2 makin kuat, mula2 tak perasan tapi bila dah kerap jadi macam tu saya dah syak ada yg tak kena, ada juga cuba kat tempat lain macam2 cara tapi semuanya hampa. lebih kurang 1 - 2 bulan saya pergi hospital balik buat scan, batu yg 3 biji mmg ada kat situ tak berganjak pun. Saya minta tangguh lagi sementara cari alternative yg lain, doctor ada pesan dah bengkak dah buah pinggang jgn tangguh lama2. Akhirnya satu hari lepas sembahyang jumaat saya rasa tangan dan pinggang dah rasa sejuk dan start mengigil, rupanya kuman dah masuk ke darah akibat kencing dah kotor dan terus dikejarkan kehospital, saya redha buat gak kat hospital. Pesan saya hati-hatilah jgn percaya bulat, lepas keluarkan batu pergi scan lagi yg confirm kan. Kalau terlalu lama buah pinggang bole rosak.

Azmi said...

2 tahun yg lepas saya adalah pesakit batu karang, mula2 pergi hospital ultrasound dan CT Scan ada 3 biji dan untuk operate kat hospital swasta kos nya masa tu lebih kurang 15 ribu, disebabkan rasa takut dan tak ada duit saya cuba kt Hj Jamil, setiap miggu pergi sana berulang dari Sg Buloh Selangor, bila cabut batu sakit hilang, tapi bila sembahyang sakit tu datang balik perlahan2 makin kuat, mula2 tak perasan tapi bila dah kerap jadi macam tu saya dah syak ada yg tak kena, ada juga cuba kat tempat lain macam2 cara tapi semuanya hampa. lebih kurang 1 - 2 bulan saya pergi hospital balik buat scan, batu yg 3 biji mmg ada kat situ tak berganjak pun. Saya minta tangguh lagi sementara cari alternative yg lain, doctor ada pesan dah bengkak dah buah pinggang jgn tangguh lama2. Akhirnya satu hari lepas sembahyang jumaat saya rasa tangan dan pinggang dah rasa sejuk dan start mengigil, rupanya kuman dah masuk ke darah akibat kencing dah kotor dan terus dikejarkan kehospital, saya redha buat gak kat hospital. Pesan saya hati-hatilah jgn percaya bulat, lepas keluarkan batu pergi scan lagi yg confirm kan. Kalau terlalu lama buah pinggang bole rosak.

LJL said...

Salam,

Saya terbaca pos puan mengenai tanda batu hempedu. Mengikut pengalaman kami, tanda-tanda batu hempedu adalah seperti berikut:-

-Tanda-tanda batu hempedu;
-Rasa senak yang kronik;
-Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen;
-Loya dan muntah;
-Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen.

Kalau puan/encik berminat untuk tahu cara membubarkan batu hempedu tanpa pembedahan, sila berilah 1 minit untuk kami memperkenalkan DR GETOX.

Kini, Agro pluZ Biotech telah menemui kaedah yang menggunakan buah-buahan dan mineral semula jadi untuk mengeluarkan batu hempedu. Kami menjamin kaedah kami yang bersijil taraf antarabangsa dapat mengeluarkan batu karang pundi hempedu tanpa menjalani pembedahan atau melukakan abdomen.
Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.
Produk kami terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.

Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi kami dengan emel agropluz@gmail.com/ 012 3688 507 (JL) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.
Sekian, terima kasih.

Agro pluz Biotech Sdn Bhd
31-S, Jalan Bidara 2/5, Taman Bidara,
Selayang Selangor, Malaysia.

Junn Senn said...

Salam sis..ade dgr x hj jamil ade merawat mata yg xnmpak kesan kemalangan..

Anonymous said...

As salam semua..
Selain rwtan batu krang,ada x rwatan lain?
Mcm darah tinggi,kolestrol dlm bdan tinggi? Excident?.

rahmat abdullah said...

assalamualakum sahabat semua saya mohon bertanya tuan hj jamil ubat sakit ketumbuhan dalam jantung dan tidak nampak kalau boleh ingin juga saya mencuba nya sebelum operate

Anonymous said...

Try berubat dgn Raden Ismail utk sape2 yg ade sakit2 atau kene buatan org. Rumah die kt area kg gangsa jgk.

Anonymous said...

Hampa yg dh try berubat dan dpt bwk balik batu tu, cuba try bau. Kalo bau hancing, mgkin btol tu batu karang. Tp kalau xde bau, tu batu tepi jln je dia kutip bg kt hampa. X usah pecaya membabi buta la

Kelvin Ong said...

Sila izinkan kami memperkenalkan diri kami sebagai pakar menyingkir batu karang pundi hempedu. Kami, Agro pluz Biotech Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang mengkaji produk bioteknologi kami tersendiri. Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi selama 20 tahun, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.

Produk kami yang berjenama DR GETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR GETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan.

Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.

Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan
antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi kami dengan emel agropluz@gmail.com / 016 977 5478 (Kelvin) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.


Sekian, terima kasih.

Anonymous said...

Kelvin Ong.....pesakit buah pinggang rosak boleh makan ke ubat anti batu karang awak tu ?

Anonymous said...

saya dah cuba rawatan batu karang hj jamil kg gangsa ni... hanya silap mata jer beb... toksah le korang percaya.. membazir duit aku jer.. time berubat tu kononya dpt bawak keluar batu. bila g scan kat hospital batu karang tu dok lagu tu gak.... kene kencing jer

Anonymous said...

Hi sy seorg bukan islam blh kah pak jamil mengubati sy sebab sy ada batu karang kat hempedu sakit tersangat

jeremyngltd™ said...

Saudara, aku nak tumpang tanya. Rumah Haji Jamil terletak pada penempatan sebelum atau selepas MASJID IHSANUDDIN MELAKA?

Syawal Sidek said...

Suami dan kakak ipar saya berubat batu karang dgn Haji Jamil ni lama dulu (masa tu belum dikenakan bayaran, sumbangan seikhlas hati). Alhamdulillah sampai skrg tak berulang. Pantangnya slps berubat jgn makan kacang tanah je.. kalau dah lama berubat takpe. Pun tak digalakkan. Abg ipar saya rawatannya tak menjadi sbb dia tak boleh berpantang kacang tanah.

Amelia Akmar said...

Boleh jer...ramai juga yg bkn islam dtg... actually rawatan alternatif x mengira agama...

Anonymous said...

Pening baca kisah tuan ni. Butang noktah rosak ke tuan?

Kelvin Ong said...

Salam Sejahtera,

Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.

Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.

Kelebihan produk kami:-

Dalam 12 Jam Sahaja
Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.

Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.

Mengurangkan Berat Badan
Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
*Rasa senak yang kronik
*Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
*Loya dan muntah
*Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
*Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
*Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
Kesimpulan
Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
Facebook Fanpage : DR JETOX
Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
Sekian, terima kasih.

Ramon (Pengurus)

The Club, Bukit Utama,
1 Club Drive, Bukit Utama,
Bandar Utama, 47800,
Petaling Jaya, Selangor.
GPS Coordinates: 3.151714,101.602716

No. Talian:
0109829005 (Ramon)

Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Terengganu - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Pahang - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Perlis - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Wilayah Persekutuan - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Perak - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

Zee said...

Berpinau pinau nk membaca bila tuan posting x bubuh tanda koma & noktah

Vickneswaran William said...

Dah banyak kali saya Cuba contact nombor encik Jamil tapi tak dapat.
Masihkah dia mengubati teknik buang batu karang tu..

Vickneswaran William said...

Dah banyak kali saya Cuba contact nombor encik Jamil tapi tak dapat.
Masihkah dia mengubati teknik buang batu karang tu..

Unknown said...

Saya bawa mak saya berubat dgn hj jamil...sebelum pergi mak saya menderita kesakitan senak, tak lalu makan..loya ...tapi dgn kehendak allah swt..selepas rawatan dan mengeluarkan 5biji batu..sakit mak saya terus baik...terus lalu makan nasi sepinggan dgn selera...syukur kepada allah dgn bantuan hj jamil dan diperkenankan allah swt mak saya sihat sekarang...terima kasih juga kepada yg memberikan gps koordinat kerumah hj jamil...

Mokhzani Yaacub said...

Saya nk tya smpi skrng ke isnin,khamis dan jumaat tutup...sbb ingat esok sy nk pg
-ok produk Dr-getox tu klu kat perak nk dpt kat mana
Sekian

Mokhzani Yaacub said...

Sy nk tya smpi skrng ke isnin,khamis dan jumaat tmpt hj jamil tu tutup
lg 1 produk Dr-getox ni klu kat perak ni kat mana blh dpt
SEKIAN

Anonymous said...

Jgn la mudah percaya

Anonymous said...

Jgn la mudah percaya.dh Kne serbu pun tahun lepas dgn pjbt agama melaka.Cube tny ayat quran mane dia Bce?

Anonymous said...

Jgn la mudah percaya.dh Kne serbu pun tahun lepas dgn pjbt agama melaka.Cube tny ayat quran mane dia Bce?

Anonymous said...

membohong.kawan dh bwk nenek dia.mula2 keluar 3 biji batu...teknik n batu yg keluar sama mcm kt youtube.tgk pn mcm buat silap mata je..david blaine do better than u!!

lepas sebulan p bomoh,pergi spital.konon nk tunjuk kt dr batu di hempedu dh hilang.tgk2 xde apa perubahan.scan masih ade batu tu.then operate keluar sebijik sebesar ibu jari tangan.pembedahan berjalan 4ptg to 11 malam.kalo x buang,berkumingkinan batu akan lekat dekat hempedu.nasib baik p follow up kt spital walaupun tujuan dia nk menunjuk kt doktor.

jgn pecaya scammer ni.jgn percaya mata anda sbb anda kne silap mata.jangan percaya kata bomoh tu cakap batu karang dh dibuang semua.jangan bg duit rm300!

yg bestnye,dyorg yg dh terkena ni xnk plak report polis.ni lah rakyat malaysia.suka berpeluk tubuh.sbb tu najib boleh buat sesuka hati

safwah syakirah said...

Ikhtiar dulu...tak salah jumpa hj jamil. Yang menyembuhkan adalah Allah

safwah syakirah said...

Kuasa Allah, bukan kuasa haji jamil..

Dr Jetox Official said...

Assalamualaikum,

Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.
Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.
Kelebihan produk kami:-

Dalam 12 Jam Sahaja
Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.

Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.

Mengurangkan Berat Badan
Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
——————————————————————————————————————————

Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
*Rasa senak yang kronik
*Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
*Loya dan muntah
*Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
*Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
*Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
Kesimpulan
Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
Facebook Fanpage : DR JETOX
Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
Sekian, terima kasih.

Ramon (Pengurus)

The Club, Bukit Utama,
1 Club Drive, Bukit Utama,
Bandar Utama, 47800,
Petaling Jaya, Selangor.
GPS Coordinates: 3.151714,101.602716

No. Talian:
0109829005 (Ramon)
0123454977 (Win)
Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Terengganu – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Pahang – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 )
Perlis – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989)
Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Wilayah Persekutuan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Perak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

Anonymous said...

Bley saya tau lanjut pasal rawatan ni..ade kena bayaran ker ?
sbb dah byk blog2 yang baca then xtau maner yg betul..minta advise..

Halimah mat isa said...

minta advise kerana byk blogger yang ade feedback positive & negative..
Ade bayaran rawatan juga ker ?
Sbb nak standby duit gak ni

Halimah mat isa said...

minta advise..sbb byk sangat blogger2 yg ada macam2 feedback.
Ade bayaran rawatan ker ? Nak gak standby duit2 ni..

ZAIRI said...

Alhamdulillah sabtu lepas bawa emak sakit nya berkurangan. apa pun nak pergi scan utk kesahihan.... dengan izin Allah

mambloss said...

Ada nombor contact en raden ismail tu?

siti ajar bt yaakob said...

BOMOH HAJI JAMIL KG GANGSA, DURIAN TUNGGAL, MELAKA
Penawar Batu Karang Hempedu dan lain-lain penyakit.
Bt 71/2, Kg Gangsa , 76100, Durian Tunggal Melaka
No Tel: 013 9990935, 013 6426663, 012 2658199
Buka (Selasa/Rabu/Satu/Ahad)
Tutup (Isnin/Khamis/Jumaat)
Waktu Operasi (6.00am - 2.00pm)

Maaf ..lambat respon,,,

Blog ini untuk semua....

Mai la pakat sumbang bahan atau info ke...cerita ke, foto ke, resepi ke....sama-sama manafaatkan teknologi untuk kebaikan. welcome!

kucing pun pandai marah beb..he he