Followers

Saturday, March 27, 2010

Aku dan KONVO


Hari ini tercatat lagi sejarah dalam hidupku...konvokesyen untuk pengajian peringkat sarjana...mungkin agak terlewat namun belum terlambat...itulah perkiraanku..semoga ini mampu membakar semangat anak-anak dan pelajarku di sekolah...

Sesi 1 dalam Konvokesyen ke 23 UUM...Anugerah disampaikan oleh Duli Yang Maha Mulia Sultan Kedah yang merupakan Canselor Universiti Utara Malaysia.
Banyak juga cerita yang berlaku hari ini,..juga menjadi memori untukku nanti,:
1. Tidak semena-mena di saat akhir untuk taklimat dalam dewan, kain sahabatku Hazidah terkoyak!..apalagi aku menjadi tukang jahit..kesian Hazidah,nasib baik settle..., fuhhh berpeluh kami berdua...nasib baik lagi kerana Hazidah membawa peralatan menjahit...kalau tak hahhh tak tahu la nak buat macam mana namun alhamdulillah..

2. Konvokesyen kali ini turut melibatkan aktor filem melayu iaitu Datuk Jins Shamsudin yang menerima ijazah kedoktorannya (PHD)..tahniah datuk..sayang sekali tak sempat bergambar.
3. Konvokesyen yang agak sedih sebab berlakunya peristiwa tragis yang melibatkan kematian juruterbang TUDM yang membuat pertunjukkan..di saat kami semua gembira dan berbangga dengan ijazah msing2..ada hati2 yang terluka..(keluarga juruterbang) yang menangisi kematian arwah bapanya..al fatihah..semoga rohnya ditempatkan bersama para shuhada..amin.
Sebenarnya banyak juga la cerita lain, biar aku sendiri yang simpan, coretan ini sekadar menjadi ingatan dan catatan peninggalanku nanti. Yang pasti aku merasa sebak kerana ibu dan ayah tidak dapat bersama.,,tidak seperti konvoku peringkat ijazah 3 tahun lepas,..dalam keletihan pun ibu sanggup menemaniku..hari ini ibu tidak bersama kerana faktor kesihatan...terima kasih mak..dan ayah..inilah hadiah untuk kalian.
Aku dan zarina...rakan sekonvo,...meriah dengan sambutan anak buahnya..


Mugkin orang lain menerima hadiah yang meriah dari sanak saudara, namun aku tetap berbangga dengan pemberian orang2 tersayang, (sebuah handbag dan kuntuman mawarmawar segar yang harum)...terimakasih all my loving person...

2 comments:

Werdah said...

Salam Ct.

Alhamdulillah sgl masalah dapat diatasi, dan tahniah atas kejayaan mendapat sarjana. InsyaAllah menjadi ikutan pelajar.

abu muaz said...

Salam cikgu. Tahniah. Lama saya tak singgah disini.

Blog ini untuk semua....

Mai la pakat sumbang bahan atau info ke...cerita ke, foto ke, resepi ke....sama-sama manafaatkan teknologi untuk kebaikan. welcome!

kucing pun pandai marah beb..he he