Followers

Friday, November 18, 2011

Cerita kelas 2A1 - Anak-anak disekolah 2011Kenangan 2011 bersama anak-anak pelajar kelas 2a1...
Sebenarnya aku bernasib baik kerana mendapat pelajar seperti anak-anak 2A1...mereka semuanya baik belaka,..walaupun ada yang malas sedikit semasa belajar.
Kelas 2A1 tahun ini dianggotai pada mulanya seramai 37 pelajar...namun pada akhir tahun,..dah berkurang menjadi 35 sahaja kerana 2 pelajarnya berpindah,..Nurul fatihah Suhaimi berpindah ke Melaka pada September lalu dan terbaru Lokman hakim pula balik ke negeri kelahirannya di kelantan.
Di sepanjang bertugas sebagai guru kelas,..aku akui sukar pada awalnya,..maklum semuanya nak kena campurtangan cikgu,..barulah sesuatu tugasan nak berjalan lancar,..namun aku bersyukur kerana ramai pelajarnya seperti aishah, iman dan athierah yang sanggup membantu dalam menceriakan kelas..berkat kerjasama semua...kelas 2A1 berjaya menang sebagai johan pertandingan keceriaan kelas selama beberapa minggu..tahniah semua anakk2ku..
Kini sesi persekolahan 2011 sudah tamat,...semua yang berlalu menjadi kenangan...sehingga kini kami semua masih boleh berhubung melalui group dalam Fb yang dikendalikan oleh master Aqifi...tq aqifi,..walaupun malas nak belajar tapi kreatif....ha ha...masih teringat betapa gembiranya dia semasa aku bersetuju nak sambut birthdaynya bersama rakan sekelas...sempat la buat jamuan dengan anak-anak sekolah aku ni 2...3 kali sepqanjang tahun ni..mereka mudah bekerjasama...
Buat semua anak-anak cikgu,..aqifi, aqmal, iskandar,.ikmal, zhafri,.amir,.amar,..azmil,.lokman shafini,..azri,..lokman hakim,..shahmi hareez, danial,..dll...sorry tak berapa ingat...athirah, aishah, iman soleha, farhana rozali,.shazwani azwa, engku shifa, nadhirah,.farhana diyana,.afrina,.fatihahsuhaimai kamal. syadiah,.rabiatul, farhana hamzah dll...kalian semua tetap dalam ingatan...terima kasih semua...terima kasih kerana pernah memanggil cikgu mama kalian...Farhana rozali,..terima kasih kerana bagi cikgu kucing..comel sangat..cikgu panggil dia OWEN...semoga dia sihat selalu..
kenangan bersama 2A1 segar di memori..selamat bercuti semua,.tahun depan jumpa lagi..mungkin bukan lagi sebagai mama kalian semua..namun cikgu harap kalian semua masih boleh anggap cikgu seperti dulu..ok..

1 comment:

Anonymous said...

Cried while reading it.

Blog ini untuk semua....

Mai la pakat sumbang bahan atau info ke...cerita ke, foto ke, resepi ke....sama-sama manafaatkan teknologi untuk kebaikan. welcome!

kucing pun pandai marah beb..he he