Followers

Monday, December 28, 2009

always think act higher...




5 comments:

LanaBulu said...

Benar cikgu..
Hidup kena berusaha..
Yg berusaha pasti berjaya..
Kalau tewas ..jgn salahkan orang lain..
Berfikiran +ve adalah motivasi yg kuat utk kejayaan..
Hatta kalau rajin dok 'cerkap ikan'..rajin dok tahan 'taut'..rajin dok pi jala ikan..rajin dok pi mengai' ikan..
Silap2 ..boleh bina banglo lebih awal dari yg dok pi mengaji kat U sana tu..

siti ajar bt yaakob said...

betui...kalau ringan tulang mesti rezeki melimpah ruah...Mr Lana. Semua orang suka, Allah lagi suka..

rosnanie said...

salam kak siti, sepatutnya semua kita perlu ada pemikiran sebegitu, tetapi sebenarnya masih ramai yg memberikan berbagai2 alasan. Belum cuba dah bagi berbagai2 sebab kenapa tak boleh berjaya, dah biasa sgt dengar, kdg2 ada rasa sikit muak

insan pendidik said...

kita perlu ade KPI sendiri...

ramlah said...

++INI SEBUAH MESEJ KEMASYARAKATAN++


Salam sejahtera.

Saya telah mendapat email daripada seorang kawan tentang sebuah blog baru yang bertujuan menjatuhkan maruah wanita-wanita tempatan kita yang mungkin adalah isteri, ibu, kakak dan adik kepada seseorang atau mungkin anda sendiri.


http://wanitamelayuseksi.blogspot.com


Konsepnya sama dengan blog 'pemuas nafsu' (my-steam.blogspot.com) yang kini sudah dipadamkan.Nampaknya, blog baru ini meletakkan semula gambar-gambar wanita Melayu dalam blog 'mys-steam' yang sengaja dipergunakan untuk tujuan keseronokan 'fetish' pelawat lelaki.

Blog ini sengaja mahu menghidupkan semula blog (my-steam.blogspot.com) tersebut. Mungkin oleh individu keji yang sama ataupun oleh peminat blog lama tersebut.

Dan kali ini, pemilik blog tersebut tampil lebih angkuh dan berlagak dengan memperli individu yang cuba menasihat. Pemberi-pemberi komen pula semakin berahi, ganas dan berbahasa lucah.

Di sini, kita menyeru dan menggalakkan mana-mana individu atau pihak yang berkebolehan dalam teknologi maklumat atau yang mempunyai pengaruh undang-undang supaya melakukan sebarang usaha agar blog (http://wanitamelayuseksi.blogspot.com) ini disekat, ditampan dan akhirnya dipadam.


-Rohani,Kepong, 2009-



**Sebar-sebarkan mesej ini kepada rakan-rakan anda supaya blog keji tersebut dapat diambil tindakan.

Blog ini untuk semua....

Mai la pakat sumbang bahan atau info ke...cerita ke, foto ke, resepi ke....sama-sama manafaatkan teknologi untuk kebaikan. welcome!

kucing pun pandai marah beb..he he