Followers

Tuesday, December 15, 2009

masam-masam manis...holiday!

percutian selama 3 hari 2 malam bersama keluarga di Langkawi membawa pelbagai kenangan,..banyak yang manis la..tapi ada juga yang sedikit masam dan kelat..biasanya kan..kalau manis je..tentu tak sedap...

Bersama anak2 di Underwater world.


konon2 nya dok di antartika....he he

bermanja dengan helmi di Laman Padi..mengimbau kenangan semasa kanak2 dulu, berlari di batas sawah menangkap belalang dan bermain serunai batang padi..


kenangan kat pantai  pulau Beras Basah...


amboiii...jeling...
semua kegembiraan seolah-olah terhenti seketika apabila kereta yang kami sewa dilanggar lari...

 kerete kena rempuh semasa parking...kena baiki..RM400...menangis tak berlagu..tak pasal2 kena bagi duit free kat orang...duit tu cadang nak shopping la,,apa boleh buat..inilah kenangan yang msam dan kelat..yang lain tu manis-manis belaka..apa2pun terima hakikat bahwa hidup tidak selalu indah dan kiata hanyalah manusia yang lemah...yang hanya mampu merancang...

6 comments:

rosnanie said...

salam, dah lama tak kesana, paling akhir tahun 2002, pastu dah takde dah, mesti byk yg dah berubah

LanaBulu said...

Kenapa tak kira claim insuran je..itukan keta sewa..
ish..ish..apa boleh buat..cikgu ct sudah suratan..
Dugaaannn..kata wahid satay..hhmm

Tirana said...

Seronok bercuti di langkawi. Saya pernah pergi ke sana dua tiga tahun lepas. Duduk 3 hari di sana rasa tak puas. InsyaAllah lain kali boleh pergi lagi

siti ajar bt yaakob said...

untuk rosnani...memang banyak sangat perubahan yang berlaku...saya sampai tak perasan...
Mr lana,...kejadian tu jadi semasa kami dah nak balik...so tak mahu panjang cerita la....
for Tirana...memang best bercuti di Langkawi..dan memang tak cukup masa..masih banyak tempat yang tak pergi...

Fatimah Az-Zahrah said...

moga cikgu sekeluarga bahgia dalam rahmat Allah. saya dah respon komen cikgu di http://gurindamrasa.blogspot.com/2009/12/errrramainya-orang-datang-blog-ni.html

Atie said...

:-) I just reading your blog...Sorry always late...as you said, masam, manis dan masin adalah asam garam kehidupan....untuk merasai dan menikmati erti masam,manis, pahit dan masin memerlukan kesabaran dan pengorbanan....luv u

Blog ini untuk semua....

Mai la pakat sumbang bahan atau info ke...cerita ke, foto ke, resepi ke....sama-sama manafaatkan teknologi untuk kebaikan. welcome!

kucing pun pandai marah beb..he he